Honing

Wil je gezonde honing kopen? Dit moet je weten!

Wil je gezonde honing kopen? Dit moet je weten

Gezonde Honing moet EU-Honing zijn

Om gezonde honing te kopen ga je niet naar de supermarkt. Kijk maar eens op het label van de honing die je daar vindt. Zelden verkopen de grootwarenhuizen honing waar enkel EU-honing in zit, waardoor je vaak niet weet wat er precies in je pot zit. Vaak wordt dit aangelengt met suikerwater of maisstroop en is deze ook nog eens sterk bewerkt voor een bepaalde kleur en consistentie te bekomen. Zo krijgen zij een zo goedkoop mogelijk massaproduct die amper nog de unieke kwaliteit behoudt. Sterker nog, sommige is zelf vervuilt met kleine hoeveelheden lood en antibiotica.[1] Reden te meer om enkel Europees te kopen!

Om echt gezonde honing te kopen moet je dus eerst en vooral zeker zijn waar de honing vandaan komt.

Als er zoals bij onze honing enkel EU-honing en het precieze land van herkomst erbij staat zit je goed. Dan weet je dat je enkel zuivere Europese honing krijgt. Deze moet namelijk aan een veel striktere lijst van voorwaarden voldoen dan geïmporteerde honing. Ook waken er veel meer organisaties op de kwaliteit van de imkers en de gezondheid van de bijen!

Om gezonde honing te kopen kies je voor rauw

Het is belangrijk dat je honing rauw is om de maximale gezondsheidsvoordelen eruit te halen. Net zoals groenten verliest honing een hoop van haar nutriënten als deze verwarmt wordt. Rauwe honing behoudt al haar natuurlijke antioxidanten. Deze zijn gelinkt aan een verminderd risico voor hartaanvallen, beroertes en zelf enkele soorten kanker.[2]

Rauwe honing is zelf een beter hoestmedicijn dan sommige vaak voorkomende medicatie op de markt.[3]

Het is dan ook geen wonder dat overal ter wereld, van de Azteken tot de Egyptenaren honing centraal stond in hun geneeskunde.[3] Wanneer je honing in de supermarkt koopt is deze vaak gepasteuriseerd en zodanig bewerkt dat deze amper beter is dan gewone witte suiker. Koop je de gezondere rauwe honing, dan haal je ook het beste van de natuur zelf in huis.

Pollen zijn belangrijk!

Vaak gaat door het hele bewerkingsprocess van supermarkt ook nog eens de pollen verloren. Onze honing bevat deze nog allemaal, en dat maakt een groot verschil qua kwaliteit. Honing waar de pollen nog inzitten heeft een goede invloed op de huid, allergieën en je lichaamsgewicht.[5]

Gezonde honing kopen doe je ook best in je eigen land. Deze bevat dan de voedingsstoffen en pollen waar je zelf ook mee in contact komt en is gezonder voor je lichaam. Gelukkig zijn Nederland en België een kleine regio, waardoor Honing uit Friesland net zo goed voor je is als deze in Brabant. De vegetatie verschillen qua bloemen en planten zijn namelijk miniem. Als je honing uit Hongarije komt, is deze nog steeds goed, maar niet zo goed voor je als deze bij ons.

Inspiratie en kortingen? Schrijf je dan nu in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *